Concert Urma – Paris 2010

29 mai  a fost ziua in care Urma a sustinut primul lor concert in Paris, chiar in Palatul de Behague, care este si Ambasada Romaniei in Paris.

Un loc boem, maiestuos, intr-un oras la fel de boem avea sa gazduiasca peste 1000 de oameni (inscrisi online) pentru a 3-a editie Garden Party Academic.

Dupa 3 ore de zbor am ajuns pe aerorportul Charles de Gaulle, unde un Concorde trona pe un stand, aparat care a fost in fruntea flotei Air France timp de aproximativ 40 de ani.

Am fost condusi pana in 7eme arrondissement, unde se afla si ambasada si hotelul in care am fost cazati. Foarte aproape de Turnul Eiffel, pe niste strazi pline de cafenele, florarii si tarabe cu

branzeturi.

Incetul cu incetul a fost ridicata scena, fiecare ajutand cu ce a putut. Un time-lapse cred ca ar fi fost amuzant, cu o vedere de ansamblu a curtii palatului.

Prima seara a fost interesanta. Am luat cina pe o terasa, practic eram pe acoperisul ambasadei, cu alte acoperisuri inclinate si cosuri langa noi si turnul luminat in spate. Turnul Eiffel, bineinteles.

Dupa o plimbare pe la Notre Dame, prin Musee d’Orsay si Montmartre ne-am intors la ambasada pentru proba de sunet si, nu in ultimul rand, concertul trupei Urma, care incheia party-ul, cu parere de rau pentru spectatori, dar spre bucuria vecinilor.

S-a lasat seara. Doua trupe deja au cantat si urmeaza Urma. E multa lume, nitel dispersata in curtea mare a ambasadei, dar cand incep tobele sa sune, isi intorc privirea spre scena. Sunt veseli, danseaza, le place.

The newly made choir got up on the stage.

De pe acoperis nu aveam cum sa folosesc blitz, asa ca am imprumutat unul din public.

Encore. A inceput sa ploua, dar nu prea pasa nimanui. Parisului a placut Urma.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.