Snapseed – gratis de anul nou

Imagine cu ecranul principal al aplicatiei de editare foto Snapseed pentru iPad

Update: între timp, compania Nik Software a fost cumpărată de Google, iar Snapseed este disponibilă gratis. În continuare este una din cele mai bune aplicații de editat fotografii pentru iPad.

Chiar înainte de a decupla tot și de a începe “pregătirile” pentru trecerea dintre ani vă las cu cea mai bună (cel puțin momentan) aplicație de editat foto pentru iPad. Motivul pentru care scriu fix acum despre Snapseed este că astăzi (și probabil doar astăzi) poate fi descărcat gratis din App Store.

Snapseed este o aplicație făcută de Nik Software, cunoscuți pentru plugin-urile pentru Photoshop și Capture NX excelente. Suportă și fișiere RAW și are extrem de multe unelte de editare, cea mai importantă fiind “Selective Adjust” care folosește tehnologia U-point, similară cu Color Control Point-ul din Capture NX2.

Imagine cu meniul de selectare a tipului de editare dorit în Snapseed pentru iPad.

Captura de ecran cu ajustarea razei de acțiune a modifierului din Selective Adjust din Snapseed pentru iPad

Voi începe cu cea mai importantă funcție, numită “Selective Adjust”. Vom alege niște puncte, iar acestora le vom putea modifica Brightness, Contrast și Saturation. Deasemenea putem defini raza de acțiune a respectivului modifier și mai trebuie să știm că acesta nu acționează strict în raza în care e setat să acționeze, ci va ține cont de culoarea pe care este așezat control point-ul. Este un mod inteligent de a aplica diverse filtre pe imagini, numit U-point. De exemplu, dacă vrem să scădem expunerea cerului într-un peisaj, vom pune un control point pe cer și chiar dacă raza de acțiune a control point-ului trece de linia orizontului și ajunge peste niște zone pe care noi, de fapt, nu vrem să le subexpunem, acestea nu vor fi afectate deoarece au altă culoare (și alt brightness / alți parametri de care Snapseed ține cont).

Captură de ecran cu unealta de Crop din Snapseed pentru iPad

În afară de Selective Adjust, Snapseed mai are următoarele unelte de ajustare: Auto Correct (corectare automată), Tune Image (brightness, ambient, contrast, saturation, white balance), Straighten, Crop, Details (Unsharp Mask). Pe lângă acestea, Snapseed are și următoarele filtre creative: Black & White, Vintage Films, Drama, Grunge, Center Focus, Organic Frames și Tilt & Shift.

Captura de ecran cu filtrul Center focus din Snapseed pentru iPad

Captura de ecran cu rezultatul filtrului creativ Center Focus din Snapseed pentru iPad

Captura de ecran cu rezultatul filtrului creativ Tilt and Shift din Snapseed pentru iPad

Captura de ecran cu filtrul creativ Drama din Snapseed pentru iPad

Captura de ecran cu opțiunile de distribuire a imaginii rezultate din Snapseed pentru iPad

După cum spuneam, cel puțin până la lansarea Adobe Photoshop Touch, Snapseed rămâne cea mai puternică aplicație de editare foto pentru iPad. Aplicația este disponibilă astăzi gratis, prețul ei fiind de 4-5 euro în mod normal. Puteți descărca aplicația din App Store, iar dacă vreți să testați un iPad, mergeți la iStyle Cotroceni. Îi găsiți în AFI Cotroceni, iar dacă le spuneți că ați citit despre ei pe blogul Grey Wolf Studios, atunci veți avea o surpriză.

Vă urez un călduros La Mulți Ani și aștept să aud părerile voastre despre Snapseed.

This Post Has 6 Comments

  1. când îți iei iPad îl poți folosi la fel de bine (chiar mai bine) fiind aplicație universală. sunt curios când iese Photoshop Touch.

  2. Ora Exacta

    Uitandu-ma pe netul romanesc iata ca am gasit pe saitul dvs..
    Nu pot sa nu remarc ca sunt placut surprins de calitatea informatiilor de pe acest sait si va doresc cat mai mult succes!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.