Sylights pentru iPad

Screenshot din aplicația Sylights pentru iPad.

Sylights pentru iPad – www.sylights.com – este o aplicație destul de simplă cu care putem crea scheme de iluminare. Este o aplicație gratis foarte utilă fotografilor de studio sau care folosesc în mod constant iluminare artificială. Fie că am văzut un tip de iluminare și vrem să-l ținem minte, fie că ne-am gândit la o schemă de iluminare sau vrem să ne facem un plan pentru următoarea ședință foto, fie că vrem să scriem un tutorial, va trebui să concepem o schemă de iluminare.

Din punctul meu de vedere sunt două variante: ori o desenez de mână, ori folosind o aplicație pentru iPhone / iPad. Ținând cont de mărimea efectivă a ecranului, interfața este mult mai intuitivă pe iPad.

Grafica este destul de reușită, iar totul este bazat pe un sistem “drag & drop”. Din meniul de sus îmi pot alege obiectul pe care vreau să-l introduc în schema de iluminare, acestea fiind împărțite pe categorii. După ce am ajuns la obiectul dorit trebuie doar să-l “trag” pe suprafața de lucru.

După ce am terminat de aranjat cadrul, îl pot salva accesând meniul de jos, iar din ecranul principal al aplicației pot exporta ca imagine sau trimite pe e-mail oricare din schemele de iluminare existente.

Așa arată o schemă de iluminare exportată din Sylights:

Schemă de iluminare pentru fundal alb, realizată cu aplicația Sylights pentru iPad.

www.sylights.com – site-ul celor de la Sylights, nu este doar un site de prezentare a aplicației. Pe lângă editorul online de scheme de iluminare, acesta este și gazda unei comunități de fotografi. Sub meniul “Lighting Diagrams Gallery” vom găsi o grămadă de fotografii de studio cu schema de iluminare care a fost folosită. Este un loc bun de a învăța, din moment ce putem vedea exact setupul folosit.

Mai există o aplicație numită Strobox, dar este disponibilă numai pentru iPhone, motiv pentru care încă nu a fost inclus într-un review. Avantajul lui Sylights față de Strobox, în afară de suportul pentru ecranul mai mare al iPadului (în acest moment) constă în faptul că diagramele de iluminare pot fi editate și după ce au fost salvate.

Încercați aplicația și spuneți-mi cum vi s-a părut. Nu este o aplicație perfectă, dar asociată cu galeria online, din punctul meu de vedere merită încercată.

Puteți descărca aplicația din App Store, iar dacă vreți să testați un iPad, puteți merge la iStyle Cotroceni. Îi găsiți în AFI Cotroceni, iar dacă le spuneți că ați citit despre ei pe blogul Grey Wolf Studios, atunci veți avea o surpriză.

This Post Has 2 Comments

 1. Pierre-Jean Quilleré

  Thank you for this review, I’m always glad to see people writing about, and using (!), Sylights.
  We’re doing our best on our free time to provide these tools to help hobbyists and professionals share and learn about what they love. We already have some plan to improve the website and the apps in 2012, but if you have any suggestions or remarks, feel free to share those with us. They might make the round in a future update :]

  PJ, Sylights co-founder

 2. Radu Dumitrescu

  It’s not an extensive review, but I’ll try to cover it in more detail when I have the time.

  It’s a great tool that can be useful for teaching and remembering setups, but what I think is truly makes it great is the community you built around it. It has the openness that web 2.0 is all about.

  It would be great to implement the diagrams gallery inside the iPad app itself, since it would be a lot easier for people to use it. Maybe it will engage more users to contribute to the diagrams database.

  Nice to hear from you and thanks for the app. Keep up the good work.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.