Keep it simple #3

fotografie cu mancare prajitura raw vegan pentru PlayBake - de Radu Dumitrescu

Fotografii culinare cu fundal inchis

În articolul anterior din seria “Keep it simple” am discutat despre profunzimea de câmp. Folosind o profunzime de câmp mică, am îndreptat atenția privitorului doar către preparatul pe care am vrut să îl evidențiem. Același lucru vom face și acum, dar folosind un fundal închis la culoare. Combinația dintre un fundal inchis la culoare și un preparat viu colorat este atât interesantă, cât și utilă. Putem plasa practic oriunde preparatul, iar dacă avem nevoie de imagine pentru o revistă, avem destul copy space la dispoziție.

Fotografiile culinare pe fundal închis (dark food photography) au un impact destul de puternic, dar uneori pot fi mai dificil de realizat. Dacă plasăm sursa de lumină în partea opusă aparatului, vom avea reflexie și pe masă / piatra de ardezie (în cazul fotografiei mele), caz în care nu vom mai obține un fundal negru. De asemenea, nu toate preparatele se potrivesc acestui stil de fotografiere. Preparatele de culori calde sunt, din punctul meu de vedere, cele mai potrivite. În fotografia de mai sus am folosit ca suport o placă de ardezie de dimensiuni relativ mici (30 x 15cm). Prăjitura raw vegan de la PlayBake a fost așezată direct pe placă, iar placa la rândul ei pe o masă de culoare neagră.

Iluminarea a fost foarte simplă: un blitz cu softbox în partea dreaptă a imaginii și un v-card alb pe partea stângă, pentru a avea un pic de detaliu și în partea de umbră. La prelucrare am accentuat tonurile închise  pentru a nu lăsa textura plăcii de ardezie să atragă prea mult atenția.

P.S. Am exportat imaginea folosind metoda de sharpening din Photoshop a lui Steve Perry. Aveam deja imaginea redimensionată din Lightroom, dar după ce am scris articolul am făcut din nou redimensionarea. Diferența este considerabilă.

https://blog.greywolf.ro/tutorial/voi-cum-faceti-sharpen/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.