Hai să profităm de timpul liber din weekend pentru a fotografia ceva frumos. La primul „Keep it simple” am folosit culori complementare pentru a evidenția subiectul, iar acum vom folosi profunzimea de câmp. Alegem o diafragmă mai deschisă, împreună cu un fundal simplu, pentru a susține „personajul” principal. Profunzimea de câmp mică nu este suficientă dacă nu avem grijă la obiectele ce sunt în fundal, și trebuie să fim atenți la formele și liniile care se vor observa. Acestea trebuie să susțină subiectul, nu să atragă atenția asupra lor. Formele rotunde sunt mai blânde, iar liniile formate trebuie să ghideze privirea în locul în care o dorim, eventual să încadreze preparatul.
Nu aparatul folosit este cel care dictează calitatea imaginii rezultate, ci modul de abordare a ei. Planificarea trebuie să fie realizată în ordinea: preparat, iluminare, apoi detalii tehnice. Investiți puțin timp în pregătirea imaginii și veți obține rezultate mai bune decât dacă vă aruncați cu capul înainte.
Idei pentru fotografii cu mâncare puteți găsi plecând de la aproape orice, atâta timp cât investiți un pic de timp în pregătirea cadrului. Începeți cu un preparat care vă place și încercați să-i asociați diverse elemente de recuzită. Câteva idei pentru fotografiere mai puteți citi tot aici pe blog, iar dacă sunteți interesați, pe 19 aprilie voi susține un workshop de fotografie food la F64 Studio (cel de pe 22 februarie este deja sold-out).
Voi ce fotografiați în weekend? Postați un link în comentarii și putem discuta pe tema lor.