De weekend

Fotografie de produs culinară cu o franzelă pe un tocător de lemn - Radu Dumitrescu

Fotografiatul în timpul liber este unul din acele lucruri pe care nu mai apuci să le faci, chiar fotograf fiind. Sună ciudat. Tin minte că citeam asta înainte să fiu fotograf full-time și mi se părea tras de păr. Cum adică fotograful să nu mai apuce să facă poze, când face 100.000 de cadre pe an? Ei bine, am ajuns să simt pe pielea mea acest lucru. Pentru cei ce trăiesc din fotografie, aceste mici scăpări din imaginile pe care “trebuie” să le faci sunt ca niște adieri de aer proaspăt. În cazul meu, a fost și prima pâine pe care am făcut-o. Sufeream de o doză mare de entuziasm și norocul meu a fost că am reușit să am puțin timp pentru mine. Doar era Crăciunul.

O rețetă simplă, făcută la 4 dimineața, automat a cerut și o rețetă simplă de iluminare. Din fericire, am adoptat această metodă minimalistă de iluminare și în cadrul ședințelor comerciale, iar viața mea a devenit considerabil mai simplă. Am folosit două blitzuri, nu unul singur, cum folosesc pentru workshopul de fotografie culinară, dar pot spune că metoda a fost la fel de ușoară. O lumină principală, o blendă și o lumină de contur.

A venit weekendul, așa că vă încurajez să folosiți un pic din timpul liber și să creați niște imagini frumoase, pentru voi.

Pe curând (și vă aștept cu linkuri către pozele voastre în comentarii). Proiectul numărul 2, probabil de Paște, va fi acesta: http://www.myitaliansmorgasbord.com/2012/11/17/chocolate-and-chestnut-lucky-bread-per-tatta/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.