Fotografie culinara cu 1 sursa de lumina

fotografie culinara Radu Dumitrescu

După cum probabil v-ați dat seama din titlu, vom îmbina nițel utilul cu plăcutul. În acest post veți vedea câteva imagini a căror iluminare nu este deloc complicată, dar cu un rezultat plăcut. Pentru aceste imagini am folosit o singură sursă de lumină, amplasată în fața și un pic in dreapta aparatului, orientată spre aparat, folosind un softbox relativ mic (60x60cm). Pentru a înmuia nițel umbrele create de această unică sursă de lumină, am pus o blendă diametral opus blitz-ului. Nu trebuie neapărat folosită o blendă, o foaie de hârtie A4 face minuni, doar s-o convingeți să stea în picioare.

canneloni gorgonzola nuci radu dumitrescu

Iluminarea este relativ simplă, lăsând povara pe subiectul efectiv al pozei: mâncarea. Nu strică să aveți la dispoziție un mic arsenal de șervete colorate diferit, pentru a varia nițel “setup-ul”. Dacă sunteți pasionat de fotografia culinară, atunci în timp veți strânge un număr mai mare de articole de recuzită. Încercați neapărat să folosiți blenda (sau ce alt dispozitiv reflectorizant aveți sau v-ați confecționat), deoarece va schimba destul de mult aspectul fotografiei.

senvis rapid fotografie culinara radu dumitrescu

Dacă vă uitați atent, în poze apare exact umbra de care vorbeam în alt post despre fotografia culinară.

senvis fotografie culinara radu dumitrescu
senvis branza rosii sunca radu dumitrescu fotografie culinara
guacamole nachos mancare mexicana fotografie culinara radu dumitrescu

Trebuie să mă credeți pe cuvânt. Au fost cel puțin la fel de delicioase precum arată.

ficat de vita rosii fotografie culinara radu dumitrescu
mancare marocana servicii fotografie culinara radu dumitrescu
mancare marocana servicii fotografie culinara radu dumitrescu grey wolf studios
servicii fotografie culinara radu dumitrescu grey wolf studios

Experimentați cât mai mult și urmăriți site-uri culinare care au fotografii bune. Jucați-vă cu liniile din cadru și creați linii folosind șervete, tacâmuri sau chiar liniile suprafeței pe care stă farfuria. Important e să obțineți un ambient plăcut care să pună în valoare felul de mâncare fotografiat.

schema iluminare fotografie culinara radu dumitrescu

Dacă sunteți pasionați de gătit atunci nu ar strica să aruncați un ochi pe www.kissthecook.ro. Este un site pe care veți găsi multe rețete dichisite, dar realizabile, explicate atent, poză cu poză.

Puteți vedea pe pagina noastră de Facebook update-uri, diverse linkuri utile și imagini, iar dacă aveți ceva de întrebat, nu ezitați să o faceți.

This Post Has 3 Comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.