După cum probabil v-ați dat seama din titlu, vom îmbina nițel utilul cu plăcutul. În acest post veți vedea câteva imagini a căror iluminare nu este deloc complicată, dar cu un rezultat plăcut. Pentru aceste imagini am folosit o singură sursă de lumină, amplasată în fața și un pic in dreapta aparatului, orientată spre aparat, folosind un softbox relativ mic (60x60cm). Pentru a înmuia nițel umbrele create de această unică sursă de lumină, am pus o blendă diametral opus blitz-ului. Nu trebuie neapărat folosită o blendă, o foaie de hârtie A4 face minuni, doar s-o convingeți să stea în picioare.
Iluminarea este relativ simplă, lăsând povara pe subiectul efectiv al pozei: mâncarea. Nu strică să aveți la dispoziție un mic arsenal de șervete colorate diferit, pentru a varia nițel „setup-ul”. Dacă sunteți pasionat de fotografia culinară, atunci în timp veți strânge un număr mai mare de articole de recuzită. Încercați neapărat să folosiți blenda (sau ce alt dispozitiv reflectorizant aveți sau v-ați confecționat), deoarece va schimba destul de mult aspectul fotografiei.
Dacă vă uitați atent, în poze apare exact umbra de care vorbeam în alt post despre fotografia culinară.
Trebuie să mă credeți pe cuvânt. Au fost cel puțin la fel de delicioase precum arată.
Experimentați cât mai mult și urmăriți site-uri culinare care au fotografii bune. Jucați-vă cu liniile din cadru și creați linii folosind șervete, tacâmuri sau chiar liniile suprafeței pe care stă farfuria. Important e să obțineți un ambient plăcut care să pună în valoare felul de mâncare fotografiat.
Dacă sunteți pasionați de gătit atunci nu ar strica să aruncați un ochi pe www.kissthecook.ro. Este un site pe care veți găsi multe rețete dichisite, dar realizabile, explicate atent, poză cu poză.
Puteți vedea pe pagina noastră de Facebook update-uri, diverse linkuri utile și imagini, iar dacă aveți ceva de întrebat, nu ezitați să o faceți.
Pingback: Cum a fost la workshop - Introducere in fotografia culinara | Radu Dumitrescu Blog Radu Dumitrescu | Grey Wolf Studios
Pingback: Food-photography la Barbizon - F64 Blog
Pingback: La final de workshop fotografie culinară + feedback | Crossfire