SIMBIO

Fotografie culinară cu un desert franțuzesc cu pâine prăjită în ou, kiwi, banane, căpșuni și dulceață de zmeură

Cum putem începe mai bine săptămâna, dacă nu cu un articol de fotografie culinară? Cum putem face un articol cu fotografie culinară, dacă nu la SIMBIO?

În cazul în care nu știți, SIMBIO este un local mic și cochet, ce șade liniștit pe strada Șelari, în centrul Vechi. Deși oficial poartă numele de cafenea, preparatele culinare pe care le putem servi la ei ar trebui să pună pe gânduri multe restaurante din centrul vechi. Partea frumoasă este că mă convinseseră că-mi place de ei cu mult timp înainte de a ajunge să lucrez cu ei, ba chiar așa am și ajuns să colaborăm. Meniul este unul din lucrurile care te fac să revii. E impropriu spus meniul, căci un meniu interesant ar fi inutil fără niște preparate pe măsură, dar tot timpul rămâi cu dorința de a reveni și de a încerca altceva.

Partea foarte interesantă este că e un loc în care nu ești forțat să te prefaci în vreun fel. Nu îți vorbește nimeni de sus și poți comanda un mic dejun la ce oră vrei tu, fără să te întrebe cineva de ce – după cum spune și Simona Tache, la ea pe blog. Și are dreptate; n-am înțeles niciodată de ce nu poți mânca o omletă la un restaurant, seara. Măcar de ți-ar spune că nu este sănătos.

Este greu de descris senzația plăcută pe care o ai când farfuria cu French Toast se apropie de tine sau când sosul olandez de pe Eggs Florentine îți spune bună dimineața. Tot cam așa aveam emoții când, după ce pregăteam luminile, sostea farfuria ce urma să fie fotografiată. Cel puțin eu. Ceilalți, cred că aveau aceste emoții când făceam ultimele imagini, iar preparatul fotografiat devenea, destul de repede, doar o farfurie goală.

Unul din primele lucruri frumoase spuse de Dana a fost că pentru această ședință foto nu vor fi făcute niște farfurii speciale, ci exact farfuriile pe care le-ar primi un client, în condiții normale. M-am bucurat și în același timp mă așteptam la așa ceva venind de la ei. „Mi s-a întâmplat să văd în meniu o imagine cu un fel de mâncare, iar în momentul în care ajungea la masă, farfuria arăta total diferit” spune Dana, în discuția pe care am purtat-o anterior ședinței.

Imagine cu un mic dejun la SIMBIO - fritatta italiană, salată, unt și cafea - fotografie culinară realizată de Radu Dumitrescu
Imagine cu sandwich cu jambon de curcan, avocado, bacon, gouda, salată verde și roșii - fotografie culinară realizată de Radu Dumitrescu
Imagine culinară cu asian beef salad, făcută cu mușchi de vită la grătar, ardei copți, salată vede, paste de orez și muguri de pin, realizată de Radu Dumitrescu
Imagine culinară cu avocado umplut cu salată de creveți, servit la SIMBIO, imagine realizată de Radu Dumitrescu
Imagine culinară cu un mic dejun - fritatta cu salată și roșii, realizată de Radu Dumitrescu pentru SIMBIO
Fotografie culinară cu o salată de vită asiatică, cu salată, paste de orez și muguri de pin. Imagine realizată de Radu Dumitrescu
Imagine culinară cu un desert servit la SIMBIO. French Toast cu banane, căpșuni, kiwi și dulceață de zmeură. Imagine realizată de Radu Dumitrescu

French Toast-ul de care vă vorbeam la început este, efectiv, de nedescris. Este ceva ce n-am mai mâncat până să ajung la ei, dar îmi dă senzația că este ceva ce am mâncat de când eram mic. Nu știu exact de la ce este, dar combinația este minunată.

Cred că în bucătăria celor de la SIMBIO, nu se află un bucătar, nu se află nici Dana și Iulia, ci vreo 30 de mame cu sufletul mare, după gustul fiecărui client.

Ca de obicei, vă stau la dispoziție cu orice fel de detalii, fie ele legate de realizarea fotografiilor sau de orice altceva v-ar interesa, tot ce trebuie să faceți este să lăsați un comentariu. Pe cei de la SIMBIO îi găsiți pe site-ul lor: www.simbiocafe.ro sau pe pagina lor de Facebook: http://www.facebook.com/SimbioCafe și nu în ultimul rând pe strada Șelari, numărul 8.

Pe noi ne găsiți pe Facebook – Grey Wolf Studios Photography sau pe Twitter – @GreyWolfPhoto. Voi reveni cu imagini de la SIMBIO, după următoarea ședință foto.

P.S. Ghiciți personajul din imaginea de mai jos.

Imagine cu avocado umplut cu salată de creveți la SIMBIO, fotografie culinară de Radu Dumitrescu

Radu Dumitrescu

Commercial photographer. Coffee lover.

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.