Noul meu asistent

Edit (6 octombrie 2011): Mă trezesc dimineața și primul lucru pe care îl citesc este că fondatorul Apple Inc., Steve Jobs, a încetat din viață cu câteva ore în urmă.

Sună rece și plat, dar Apple nu este doar o companie și Steve Jobs doar un om de afaceri. Pas cu pas, de-a lungul timpului, munca lor ne-a schimbat viața și, nu în ultimul rând, mentalitatea. Nu era o veste la care mă așteptam și, în general, eu, cel puțin, am tendința de a considera oamenii nemuritori. Nu mă gândesc la viața mea, dar în același timp nu-mi pot imagina dispariția unui om pe care-l cunosc, chiar dacă zilnic mor peste 100.000 de oameni. Pur și simplu nu mă gândesc.

Pe Steve Jobs nu-l cunoșteam, dar munca lui mi-a influențat viața. Nu mă așteptam să mă întristeze această veste, pentru că nu mă gândeam că va veni. Nimeni nu știe ce efect va avea acest lucru, dar cu siguranță știm ce efect a avut viața lui asupra noastră. Voi aprecia mereu un om care a ales modul în care și-a trăit viața făcând ce i-a plăcut, iar când a făcut, a făcut din tot sufletul. Altfel nu merită, ai murit deja. A schimbat viziunea unei planete întregi, prin lucruri simple pe care acum noi le luăm de-a gata. Nu putem decât să-i mulțumim și să învățăm ceva de la el.

Vă las cu un articol pe care-l citesc, pe telefonul dezvoltat de Apple (ironic, nu?) aproape săptămânal, de câteva luni încoace. „keep searching, don’t settle”.

http://www.jonathanfields.com/blog/what-lucky-people-do-differently/

Articolul original (4 octombrie 2011): Aș putea spune că-i fratele mai mic al Mac Book Pro-ului, doar că nu e laptop. Mulți îi zic tabletă, iar alții spun că-i bun doar să îți verifici mailul și să citești presa.

După cum ziceam și-n titlu, nu e nici tabletă, nici client de mail, ci e noul meu asistent. Mai știți deschiderea iStyle Cotroceni? Ei bine, de când am auzit că iPadul a ajuns și la noi, prin intermediul lor, am început să mă gândesc la zilele din studio, împreună cu noul mic asistent. Pe ei îi puteți găsi pe pagina lor de Facebook sau în magazinul din AFI Cotroceni. Sunt foarte primitori și deschiși, exact cum ar trebui să fie un Apple Store.

Fie în studio, fie on-location, fie într-un vârf de munte sau într-o bucătărie-nmiresmată, micul meu asistent va fi lângă mine și mă va ajuta să obțin imaginea pe care o doresc. Aici o să vă și explic de ce am ales eu iPad și cum mă ajută pe mine, ca fotograf, să-mi fac treaba mai ușor, mai rapid și mai bine.

Și da, articolul este „sent from my iPad”.

Radu Dumitrescu

Commercial photographer. Coffee lover.

This Post Has 7 Comments

  1. George Florin Stoica via Facebook

    Ce-l mai cocoloşeşti.

  2. Ana

    Ajuta fotograful, ajuta bucatarul si acu` e si de mancare?!

    Spor la treaba, sa faceti lucruri frumoase impreuna :)

  3. Andi Todea

    Am cochetat si eu cu ideea asta….pan` la urma am ramas la laptop + Camera Control Pro, iar Ipad-ul pt mailuri si presa :)

    1. Radu Dumitrescu

      Eu aștept să îmi ajungă Eye-Fi-ul. Cred totuși că va fi util.

      Încă n-am văzut să fie vreo metodă de a avea live view direct pe iPad, dar cred că se va rezolva în curând.

      Cum te împaci cu Camera Control Pro?

  4. Andi Todea

    il folosesc cam intotdeauna pt chestii gen tabletop photo…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.