Cea mai buna aditie pentru un Mac: TotalFinder

Ați căutat vreodată pe google „Total Commander for Mac”? După cum zice și în titlu, acum ceva timp am găsit problema micilor mele frustrări legate de lipsa Total Commander-ului din Windows la file-management-ul de pe MacOS. Nici nu mai știu cum am dat de el, dar de când le-am descoperit site-ul mi-am dat seama că este exact ce-mi trebuie.

Primul lucru pe care l-am remarcat, lucru pe care îl și căutam era funcția de Folders on Top. Așa sunt obișnuit, și așa îmi sortez pozele, folosind directoare. Nu vreau ca de fiecare dată să dau scroll prin 1850 de fișiere, ca să ajung la directorul în care am pus resize-urile pt web. Cu Folders on Top am scapat de problema asta, sper totuși ca într-un update relativ apropiat să facă această funcție disponibilă și pentru meniurile de Open-Save.

Al 2lea lucru care mie mi se pare folositor este Dual-Mode-ul. Apeși Cmd+U și ai două „ferestre” lipite, după modelul Norton Commander (sau Dos Navigator, Volkov Commander, Windows Commander, Total Commander). Dacă am de copiat/mutat fișiere de colo-colo, îmi e mult mai simplu să trag dintr-o parte în alta, decât să sap printre ferestrele de Finder.

Că tot ziceam de copiat și mutat, TotalFinder aduce și funcția de Cut (Cmd+X). Da, sunt un geek, îmi lipsea.

Eu folosesc Alt+Tab foarte mult, dar, față de cum eram obișnuit, pe MacOS cu Cmd+Tab poți face tranziția între aplicații, dar dacă vreau să trec de la o fereastra a unei aplicații (de exemplu Finder) la o alta fereastra a aceleiași aplicații (cum ar fi de la un director la altul în Finder) ar trebui să apăs Cmd+`. Eu folosesc tastatura în română, așa că ar trebui să apăs Cmd+Alt+ș. De ce am menționat asta? Pentru că TotalFinder are și funcția de Tabbed Browsing. În loc să deschid mai multe ferestre de Finder, ele se deschid ca Tab-uri. Le văd pe toate în aceeași fereastră, nu incomodează deloc și sunt la fel de utile ca Tab-urile de la browser. Chiar pot cupla două câte două în Dual View.

Întrați pe site-ul BinaryAge, vedeți ce funcții vi s-ar părea folositoare și nu o să regretați când îl cumpărați. Partea bună este că nu este practic o aplicație, el nu înlocuiește Finder-ul, precum alte aplicații de genul ăsta, ci este un set de script-uri pentru Finder. Practic nu există nici o problemă de compatibilitate cu alte programe.

http://totalfinder.binaryage.com/

Vouă cum vi se pare? Ați încercat să folosiți TotalFinder sau ceva asemănător? Sunt eu singurul care simțea nevoia unui Cut?

This Post Has 5 Comments

 1. Mircea Ciuca

  Binecuvantat fie cut-ul! Amin!
  Consider ca asta e un lucru esential in gestionarea fisierelor pe orice sistem de operare. Pana voi gasi un inlocuitor de Total Commander, aceasta solutie pare optima si de ajutor :)
  Thanks for sharing, Radu! :)

 2. Alecs

  Mai sunt si altele: muCommander (merge pe orice sistem de operare care are si java), PathFinder, Krusader (din MacPorts).

 3. Traian

  de asta am renuntat la finder si lightroom face tot :)

 4. @boldea, eu nu reușesc să mă las pe mâna Lightroomului. Le aranjez eu, apoi le import :)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.