Concert Urma – Sala Palatului

La foarte putin timp dupa concertul de la Ateneul Roman, Urma avea sa sustina concertul de la Sala Palatului. Se stia data, 24 martie, dar mai nimeni nu stia exact ce o sa se intample.  Multi au crezut ca Urma nu are cum sa cante intr-un loc atat de mare, pt ca este o trupa de „underground” (am pus ghilimele pentru ca eu nu consider Urma trupa de underground). Cel putin concertul de la Ateneu, daca nu si modul in care canta sper ca le-a demontat aceasta idee. Zic „sper” nu neaparat pentru ca sunt impreuna cu ei tot timpul, ci pentru ca[…]

Apasati butonul de dedesubt pentru a continua sa cititi articolul.

mi se pare firesc, legat de modul in care canta si de profesionalismul de care dau dovada.

Concertul de la Sala Palatului n-a fost un simplu concert. Productia a fost mult mai mare. Fiecare piesa a avut un invitat (sau mai multi invitati), iar spectacolul a fost pe masura. Ultima piesa a fost cantata de toti cei 15 muzicieni aflati pe scena si totusi parca mai era loc.

Pentru mine a fost o provocare deoarece, dupa cum am spus, nu era un simplu concert. Uneori mi-as dori sa ma bucur de un concert fara sa ma simt amenintat de lipsa unei serii de fotografii capabila sa continue reprezentanta de pe scena, dar in acelasi timp fotografia este modul prin care comunic si este ce am ales sa fac.

Initiativa Urmei de a canta intr-un loc precum Sala Palatului a fost vazuta ca pe un act indraznet, deoarece ar iesi din tiparul cu care era obisnuita lumea de a nu vedea la Sala Palatului decat artisti straini mari sau artisti romani cu priza mare la multime, dar, din punctul meu de vedere, de calitate inferioara. Mie mi se pare ceva firesc sa vad Urma cantand in locuri mari, dar nu voi contrazice pe nimeni, poate a fost un act indraznet, desi altfel nu se poate incepe nimic.

In acest context veti vedea si fotografiile de la concert, nitel diferite fata de cele pe care incerc sa fac in mod normal, dar (cred eu) in ton cu evenimentul. De data asta nu va voi umple capul cu detalii tehnice, scapari si sanse, ci o sa va las sa priviti concertul din perspectiva mea.

This Post Has One Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.