Matei Buta – Romani Frumosi

Matei-Buta-Romani-Frumosi-foto-Radu-Dumitrescu-02

Se-ntâmplă rar ca în spațiul public să fie afișate reclame cu proiecte fotografice. Ultimele luni ne-au încântat cu un proiect atât reușit, cât și foarte puternic mediatizat, și anume proiectul lui Matei Buță, intitulat „Români Frumoși”.

Matei, împreună cu echipa lui, a fotografiat personalități precum Oana Pellea, Dumitru Prunariu, Cosmin Bumbuț, familia regală, Crina Coco Popescu, Dr. Dan Mircea Enescu, Prof. Dr. Ion Bruckner, Solomon Marcus și alții.

În acest moment nu pot decât să mă bucur că am ocazia să vi-l prezint pe omul din spatele imaginilor: Matei Buță.

Români Frumosi este un proiect cultural-fotografic inițiat de Matei Buță și organizat împreună cu A.R.C.E.N. și Raluca Bogdan -facilitator cultural. O inițiațivă tânără, ambițioasă și entuziastă.

Suntem un grup de tineri cu un entuziasm enorm și ne-am gândit că putem schimba ceva. Am început în 2011 când am trecut pe o listă personalități din 15 domenii, de la muzică la istorie, de la film la cercetare științifică, și i-am ales pe cei care ne-au uimit, a căror biografie ne-a făcut să ne fie jenă că nu-i cunoaștem. Am ajuns la o listă scurtă, atâți cât am crezut ca ne putem permite să-i întâlnim. I-am contactat, am transpirat de emoție dar și de munca pe care am depus-o pentru a-i convinge să se lase fotografiați și să facă parte din galeria de valori. Aproape toți au spus da. Apoi a început povestea: Matei Buță a gândit conceptul fotografic și împreună cu echipa de asistenți foto a încercat să capteze fiecare dintre aceste personalități în fotografii memorabile.

(text preluat de pe www.romani-frumosi.ro)

Matei-Buta-Romani-Frumosi-foto-Radu-Dumitrescu-01

Matei-Buta-Romani-Frumosi-foto-Radu-Dumitrescu-03

Albumul fotografic "Români Frumoși", realizat de Matei Buță - fotografie de Radu Dumitrescu

Album Români Frumoși - ediție limitată

De asemenea, Matei a realizat și un album, în ediție limitată — 100 de exemplare — numerotate, datate, semnate și printate pe hârtie metalică, făcute la comandă. Dacă vă interesează albumul proiectului, puteți să îl contactați pe Matei la matei@mateibuta.ro.

Cum vi se pare proiectul lui Matei? Ați văzut bannerele din oraș și din stația de metrou Piața Unirii?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.