Fotografie culinara in Bucuresti
În articol sunt câteva imagini de la ședințele de fotografie culinara realizate pentru Trenta Pizza. Fiind primul contact cu o pizzerie delivery, în mod sincer mă așteptam la altceva.
Mă așteptam să văd compromisuri la ingrediente, mă așteptam să văd automatizare și mă așteptam să văd ceva cu care nu sunt obișnuit. Dar nu a fost cazul.
Procesul este cât se poate de manual. Diferența dintre cei de la Trenta și un restaurant mi s-a părut doar la modul de organizare. Unii au mese și toată logistica necesară unui restaurant, pentru partea de servire, iar cei de la Trenta au oameni care livrează și logistica aferentă unui delivery. Dar procesul de gătit foarte bine pus la punct, astfel încât să aibă repetabilitate indiferent de locația în care este preparată o anumită rețetă.
Iar ingredientele… Când am văzut ingredientele pentru gama Artigianale, prima întrebare a fost: „Acestea sunt ingredientele care vor fi folosite și pentru pizzele comandate de clienți?”
Și răspunsul a fost „Da”. Ingredientele pe care le-am folosit la ședința foto erau luate din camera frigorifică, aduse direct din Italia.
Surpriza numărul 2 a fost când am luat o pauză și am mâncat acolo o pizza, lucru care mi-a depășit orice așteptări aș fi avut. Chiar vă recomand să mergeți să mâncați la ei o pizza, în locațiile noi care au și mese.
Fotografie culinara on-location
Spațiul a fost una din provocări, dar din fericire folosesc echipament destul de portabil. Mereu există constrângerea spațiului când lucrezi altundeva decât la tine în studio, dar, cu o organizare bună, te poți adapta multor locații.
Din motive ce țin de logistică, am ales să fotografiez într-una din locațiile Trenta Pizza
Dacă ești în căutare de tutoriale, chiar și de fotografie culinară, poți urmări categoria de tutoriale.
Pentru altă ședință de fotografie culinară, poți vedea shootul de la Roberto’s