Food Photography cu Lee Morris

Fotograful Lee Morris despre fotografia culinară pentru Fstoppers, la restaurantul Oak Steakhouse (Charleston, South Carolina). Avem câteva lucruri de învățat atât de la el, cât și de la Chef Brett Mckee.

Unul din lucrurile pe care le putem observa și învăța este simplitatea iluminării. Avem o lumină principală, o lumină de umplere și o lumină de contur. Lumina de umplere nu este obligatoriu să fie un blitz, iar în cazul în care avem un geam în apropiere, putem înlocui ori lumina principală, ori lumina de contur cu lumina provenită de la acesta. Mai important decât cantitatea echipamentului de care dispunem este aspectul pe care dorim să îl aibă imaginea noastră.

Nu vă stresați prea mult din cauza echipamentului și încercați să fotografiați cu ce aveți.

Un alt lucru foarte important la food photography pe care îl putem observa este ordinea în care ideile sunt puse în practică. Planificarea este făcută înainte de tot, iar în acest caz clientul știe exact ce vrea de la imaginile lui. În cazul în care faceți imaginile pentru voi sau în cazul în care clientul vostru nu știe ce fel de imagini dorește, va trebui să faceți voi acest lucru. Aici avem probleme de multe ori, deoarece tindem să avem impresia că deținem controlul și încercăm să le facem pe toate în același timp. Gândim cadrul, reglăm 3 lumini și aparatul în același timp. Rezultatul va fi cel mult întâmplător.

Luați lucrurile pas cu pas și veți câștiga nu numai timp, cât și o imagine mai bună. Stabiliți ce vreți să obțineți de la cadrul respectiv, apoi aranjați luminile, una câte una. Identificați problemele și rezolvați-le pe rând.

Fotografie mâncare - Coq au vin - realizată de Radu Dumitrescu

Info: pe 27 aprilie voi susține un curs de fotografie culinară la F64 Studio. Detalii despre curs găsiți în pagina de pe site-ul F64.

http://www.greywolf.ro/workshop-food

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.