De weekend #2 — fotografii cu mancare

Imagine cu mancare - fotografie culinara - cartofi noi la cuptor

E sâmbătă dimineață, nimic pretențios nu se întâmplă nicăieri, iar primăvara bate în geam. Minunat. Aproape la fel de frumos ca aroma unor cartofi noi, abia scoși din cuptor. Mi-e clar: e timpul pentru niște fotografii cu mancare. Dacă ar fi să numesc un lucru care mă poate transporta undeva la țară pe o prispă de lemn, cât ai clipi din ochi, cartofii noi la cuptor ar fi prima alegere.

Mi-ar plăcea să fac niște fotografii cu mancare pe un deal, în fața unei case de lângă Sibiu, fără nici cea mai mică grijă din lume. Cum asta nu se întâmplă, în mod cert mă mulțumesc cu soarele care bate în geam. Ca să fie lucrurile mai simple, am lăsat blitzul în geantă, să nu-l trezesc și pe el. Am păstrat o singură sursă de lumină pentru fotografiere, să nu complic ceva simplu. Știu, v-am indus în eroare. E vineri, nu sâmbătă. Dar până sâmbătă mai e foarte puțin, așa că ștergeți praful de pe aparat și puneți-l la muncă.

Imagine cu mancare - fotografie culinara - cartofi noi la cuptor - poza cu mancare

P.S. Acest articol este o continuare a lui “Keep it simple!“. Dacă vrei să înveți să fotografiezi mâncare, abordând un mod minimalist, folosind o singură sursă de lumină, ca în imaginile din acest articol, vino la workshopul “Fotografie culinară cu o singură sursă de iluminare”

P.S. 2: Rețeta aici: http://butterandcream.ro/retete-vegetariene/cartofi-noi-rumeniti-si-sos-de-iaurt-cu-leurda/

This Post Has 2 Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.