Grain Trip | Fotografie culinară

Am avut plăcerea să fiu invitat de către cei de la Grain Trip să fotografiez un preparat foarte interesant. Cum de altfel sunt toate lucrurile pe care le poți găsi la ei. Singurul dezavantaj al acestui preparat este că a fost disponibil doar un singur weekend.

Fotografie de sus cu un cremșnit realizat de brutăria Grain Trip din București, pe o farfurie gri, din porțelan asemănător cu cimentul, așezată pe o suprafață gri de beton

Grain Trip este, din punctul meu de vedere, cea mai bună brutărie din București. Probabil și singurul loc unde nu există niciun pic de drojdie, unde fiecare tip de făină are rolul ei și nu este doar „făină”, iar „compromis” pare să fie un cuvânt de care nu au auzit. Toate preparatele lor sunt făcute cu maia, ceea ce implică un proces de fermentație, ducând la un preparat mai bun, mai sănătos, dar infinit mai greu de realizat. Nu i-am văzut vreodată să aleagă calea scurtă doar pentru că este mai ușor sau mai ieftin.

Îi puteți găsi pe str. Nerva Traian, foarte aproape de Timpuri Noi. Pe lângă multe tipuri de pâine și produse de patiserie, la Grain Trip găsim și cafea de specialitate. Au format o comunitate destul de fidelă, iar în weekend mereu este plin de lume. Pâinile pe care le fac sunt foarte interesante și destul de diferite între ele. Baghete cu grâne folosite la berea artizanală, pâine Borodinski sau Rugbrod. Malawach din Yemen (de care cred că doar la Grain Trip poți găsi), ciabatta sau chifle de hamburger. Pe lângă croissant și pain au chocolat, care sunt pur și simplu perfecte, acum am văzut că există și croissant vegan. Și nu în ultimul rând cannelles de bordeaux. Le-am scris cu bold pentru că sunt atât de bune.

Revenind la fotografii, nu cred că pot descrie îndeajuns de bine finețea și complexitatea gustului acestui cremșnit. Dar cu toate astea, mă bucur că am avut ocazia să îl fotografiez.

Vedere din față cu un cremșnit făcut de brutăria Grain Trip. Acesta este pe o farfurie, așezat pe o suprafață de beton.

Radu Dumitrescu

Commercial photographer. Coffee lover.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.