Fotografii de produs | Kinu M47

Fotografie de produs pe fundal negru cu rasnita de cafea de specialitate Kinu M47

Pentru că pasiunea mea pentru cafea nu este un lucru ascuns (și poate nici fotografiile pe care le fac nu sunt cele mai rele), am fost contactat de cei de la Kinu pentru a realiza fotografii de produs cu Kinu M47 – râșnița de cafea cu precizie micrometrică.

Kinu este un producător din România și produce unele dintre cele mai bune râșnițe manuale de cafea. Din toată lumea. 

M47 era un produs încă nelansat în versiunea finală, de inox, cu un aspect industrial, foarte curat. Avantajul lor constă în fabricarea cu o precizie extraordinar de mare a râșniței, având o aliniere aproape perfectă a cuțitelor de măcinare. Astfel, Kinu M47 asigură o măcinătură constantă cu niște caracteristici de gust foarte bune.

Fotografie de produs pe fundal alb cu rasnita de cafea de specialitate cu precizie micrometrica Kinu M47
Fotografii de produs cu rasnita Kinu M47, pe fundal alb, în studio, vedere frontală

Acesta este fratele mai mare al lui Kinu M47 Traveler despre care am scris în alt articol. Fotografiile de produs cu Kinu M47 Traveler au fost realizate la aproximativ 8 luni după acestea.

Fiind un design nou, Kinu M47 a avut parte de un teaser când s-a apropiat de lansare. Am realizat o fotografie de produs pe fundal negru, cu foarte puține detalii vizibile. 

Fotografie teaser care a anuntat lansarea Kinu M47 pe siteul producatorului
Fotografie de produs closeup cu detaliu al rasnitei Kinu M47

Aceste fotografii de produs cu Kinu M47 n-au fost ușor de realizat. Suprafața este una delicată și foarte ușor texturată. Am folosit destul de multe surse de lumină, iar prelucrarea imaginilor a fost destul de laborioasă.

Cel puțin la fel de laborioasă ca halbele de bere.

Imaginile sunt realizate cu un Nikkor 105mm f/2.8 Micro și cu un set de blitzuri Elinchrom.

Fotografie ambientala de produs cu rasnita Kinu M47 - vedere de sus pe o masa de lemn cu ceasca de cafea si boabe

Acum partea mai puțin frumoasă.

Din păcate, cei de la Kinu au avut la începutul lui decembrie un incendiu foarte mare. Clădirea lor a ars aproape în totalitate. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, dar pagubele materiale sunt substanțiale. 

Dacă ești pasionat de cafea și vrei să ai parte de un produs românesc, aflat în topul celor mai bune râșnițe manuale din lume, intră la ei pe site: www.kinugrinders.com

Cumpărând un produs fabricat de ei, nu numai că îți vei face cafeaua mai bună, dar vei ajuta o marcă românească să treacă peste un moment dificil.

Radu Dumitrescu

Commercial photographer. Coffee lover.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.