Fotografii cu prajituri – cofetaria PlayBake

fotografie culinară cu tartă cu migdale și prune, de la cofetăria PlayBake. București, România. Fotograf Radu Dumitrescu - fotografii cu prajituri

Zilele trecute am avut plăcerea de a realiza fotografii cu prajituri preparate de cofetăria PlayBake. Am căutat cadre simple, care să ilustreze câteva din prăjiturile, tartele și torturile nou apărute.

Update 2022: PlayBake se află în continuare pe strada Maria Rosetti, nr 28 »vezi harta«. Mai mult de atât, au în continuare prăjituri excelente.

Ce mi-a plăcut la PlayBake a fost naturalețea cu care își realizează preparatele. Ele nu sunt finisate în cel mai mic detaliu, și sunt lăsate un pic cu aspect de „acasă”. Calitatea și gustul, în schimb, compensează cu vârf și îndesat aspectul oarecum nefinisat. În fond, ține de preferințe. Eu prefer niște prăjituri mai rough, cu suflet.

Contrar obiceiului, am fotografiat numai cu lumină naturală. O blendă ca aceasta este foarte utilă. De asemenea, o blendă albă sau de reflexie este și ea utilă. Pachetele 5 în 1 nu sunt deloc rele în acest sens.

De stiut

Tutorialul „Fotografie culinară cu o singură sursă de lumină” este foarte potrivit pentru acest gen de imagini, și vi-l recomand.

Citește mai mult: Fotografie culinară cu 1 sursă de lumină »

Fotografie culinară reprezentând un tort naked realizat de cofetăria PlayBake. Tortul este compus din trei blaturi de carrot cake, având între ele cremă de mascarpone și căpșuni glazurate cu ciocolată. Fotografie realizată de Radu Dumitrescu
Fotografie cu prăjituri reprezentând macarons de diverse sortimente de la cofetăria PlayBake. Fotografie culinară realizată de Radu Dumitrescu.
fotografie tort naked, cofetăria PlayBake. Fotograf Radu Dumitrescu - fotografii cu prajituri
Fotografie cu tarte pentru candy bar - cofetăria PlayBake. Fotograf Radu Dumitrescu - fotografii cu prajituri
Fotografie prajituri reprezentând tartă cu lemon curd și ciocolată de la cofetăria PlayBake. Fotograf Radu Dumitrescu - fotografii cu prajituri
Fotografii culinare având ca subiect principal o tarta de migdale cu prune pe un stativ, în fundal fiind o tavă cu mai multe asemenea tarte. Cofetăria PlayBake. Fotograf Radu Dumitrescu

Tips & Tricks

Deserturile, ca orice alt preparat culinar, pot fi foarte perisabile. În cazul în care avem de fotografiat un preparat care are o fereastră mică de „viață”, este foarte important să avem cadrul pregătit. Dacă preparatul ne este adus și abia te apuci de setat compoziția sau lumina, șansele cele mai mari sunt să nu prinzi preparatul în forma lui cea mai bună.

Este important să îți expui părerea și să comunici cu clientul momentul în care ai avea nevoie de un preparat sau de altul. În cazul în care nu poți controla fluxul, măcar să știi ordinea în care vor fi primite și să te asiguri că te prezinți cu suficient timp înainte pentru a putea seta cadrele.

Îi poți găsi pe Facebook ca PlayBake by Eliza Gutău.

Radu Dumitrescu

Commercial photographer. Coffee lover.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.