Cum a fost la workshop

Într-un cuvânt: minunat. Voi începe prin a vă mulțumi că ați venit și sper că știți că mi-a făcut foarte mare plăcere să pot ține acest workshop. Mulțumesc și celor de la iStyle Cotroceni pentru asta. Este un magazin care ține la fotografi, iar eu, cu ajutorul lor, voi face tot posibilul să existe evenimente de acest gen, din care să învățăm cu toții ceva.  Eu deja mă simt ca acasă acolo.

Am discutat nițel despre cum „clădim” o imagine bună și despre câteva aspecte asupra cărora să ne concentrăm. Am insistat mai mult pe partea tehnică, deoarece cred că mulți privesc asta ca pe ceva inabordabil. Prin înțelegerea corectă a unor elemente de bază, această barieră tehnică poate fi înlăturată și ne putem ocupa mai bine de imaginea efectivă. Sper că v-am îndreptat un pic în această direcție.

Am discutat despre cele trei unghiuri principale de fotografiere în fotografia culinară, despre importanța unei recuzite variate, despre sugerarea prezenței unei persoane în cadru, despre utilitatea unui obiectiv macro, despre diferențele dintre o blendă și un V-card improvizat, despre folosirea modului manual de expunere (M), despre cum putem combina lumina ambientală cu cea artificială, despre ce înseamnă „o poză bună din aparat”, despre diferențele dintre RAW și JPG, despre folosirea brush-urilor / măștilor la editare și, bineînțeles, despre multe altele.

Nu voi putea relua totul aici, dar văzând această listă cu siguranță vă amintiți ce v-am spus vineri. Dacă aveți întrebări, nu vă sfiiți și lăsați un comentariu pentru ca răspunsul să fie vizibil pentru toată lumea.

Mulțumesc lui Mircea Ciucă pentru pozele de la eveniment. Puteți găsi pe blog un scurt tutorial de fotografie culinară și fiți cu ochii aici, deoarece voi reveni și cu imaginile făcute (pentru exemplu) la workshop. Locul nu ne-a permis o foarte bună metodă practică de lucru, dar sper că ați înțeles ce am discutat la sfârșit, legat de poziționarea sursei de lumină (ca să imite lumina naturală) și despre cum putem combina blitzul cu lumina naturală.

Pentru iluminare eu folosesc un softbox Lastolite Ezybox de 24inch și blitz Nikon SB-900 iar obiectivul meu pentru fotografie culinară este obiectiv Nikon Micro 105mm f/2.8 VR.

Sper să ne vedem la următorul workshop și că v-au ajutat micile tips-uri. Dacă doriți să reiau ceva din ce-am spus sau arătat vineri la atelier, trebuie doar să-mi spuneți.

Radu Dumitrescu

Commercial photographer. Coffee lover.

This Post Has 4 Comments

  1. Cristian Cîrciu

    A fost foarte interesant, imi pare rau ca nu am putut sa stau si la practica.

  2. steluta popescu

    Interesant si foarte bine prezentat. Un workshop care a meritat timpul acordat. Felicitari, Radu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.