Săpătmâna trecută am primit un telefon de la Marius Tudosiei și am fost invitat să particip la un episod din emisiunea pe care o ține la Digi24, „Sănătatea în bucate”. Venise momentul să facă un episod cu fotografie food și s-a gândit că eu aș fi omul potrivit pentru asta.
Surpriza a venit chiar în seara de dinaintea filmării, când m-a întrebat ce vreau să gătesc. „Păi cum adică să gătesc?”, întreb eu. „Doar e o emisiune de gătit, trebuie să gătești. Toți invitații mei gătesc”, îmi răspunde Marius. Ce gânduri apocaliptice mi-au trecut prin cap doar eu știu, dar a venit soluția salvatoare: voi face o pâine. Doar fac pâine acasă de ceva timp și arată destul de bine, iar de bună cu siguranță e bună (imagine cu pâinea aici).
Credeam c-am scăpat ușor, dar n-a fost să fie. Căci pâinea mea durează cam 5 ore până e gata, iar filmarea emisiunii nu durează atâta. N-a fost să fie. Așa că am ales ceva mai simplu. Un sufleu de ciocolată.
Marius este un om foarte pasionat de gătit, care a călătorit prin toată lumea și peste tot a fost interesat de cultura culinară de acolo. E omul cel mai potrivit să își deschidă o băcănie și cu siguranță o gazdă cât se poate de primitoare pentru o emisiune culinară. Faptul că Băcănia Veche este un adevărat succes este cât se poate de strâns legat de pasiunea de care a dat Marius dovadă.
Vă las cu un link către „Sănătatea în bucate”, episodul cu și despre fotografie food