Fotografie culinara – Cheesecake cu smochine

Fotografie culinară - tarta de branza cu smochine - by Radu Dumitrescu

Din când în când apuc să mă bucur de ședințele de fotografie food. Preparatele care nu se deteriorează rapid sunt cele mai plăcute, deoarece tensiunea din timpul ședinței este mult mai mică. Ai un pic de timp să te joci cu aranjamentul, iar după ședință ai parte de niște felii de bucurie. La propriu.

Setupul de lumină pe care l-am folosit la realizarea acestor imagini este unul foarte minimalist, cu o singură sursă de lumină. Odată învățată metoda, ea este foarte ușor de aplicat și de variat.

Pe 25 noiembrie voi ține un curs de fotografie food în care voi preda fix această metodă, așa că pregătiți-vă aparatele și înscrieți-vă cât mai sunt locuri.

Fotografie culinară - tarta de branza cu fructe - Radu Dumitrescu fotograf

Poza cu mancare - desert cheesecake cu fructe - smochine

La workshopul de fotografie food vei învăța tot ceea ce trebuie să știi pentru a realiza astfel de imagini, chiar dacă ai sau nu experiență în fotografie. Voi explica noțiunile de bază, adaptate pentru fotografia culinară, iar tu vei pleca acasă cu o soluție realizabilă. Pentru aceste imagini am folosit un blitz Nikon SB-900 cu un softbox Lastolite EZYBox

P.S. Imaginile au fost făcute pentru www.butterandcream.ro și nu au fost făcute într-un studio sau un alt spațiu special pentru fotografiere. Cheesecake-ul a fost pus pe o măsuță mică în sufragerie, unde probabil majoritatea pasionaților de food ajung să fotografieze preparatele. Pentru cei pasionați, puteți vedea aici rețeta cheesecake-ului cu smochine și miere.

Încă mai sunt câteva locuri. Înscriere și detalii aici: www.greywolf.ro/workshop-food

 

3 comentarii

  1. Salut, daca la precedentul workshop (noiembrie) n-am apucat sa vin, cel din martie 2013 e deja rezervat :)

    E posibil sa-mi fi scapat informatia, dar ce lentila folosesti pt fotografia asta culinara, de regula?

  2. Salut,

    În majoritatea cazurilor folosesc un Nikon 105mm f/2.8 micro VR.

Leave a Reply